Gerechten met Saffraan, Recepten

“Vegetarische Gehaktballetjes” met Saffraancrème

Passend bij het seizoen brengen wij u een vegetarisch hoogtepunt dat prachtig staat op iedere tafel.

Ingrediënten voor 2 porties:

Voor de erwtengehaktballetjes:

100 g verse erwten
70 g mengsel van bulgur en quinoa
30 g paneermeel
Extra vergine olijfolie
1 ei
Peper
Zout

Voor de saffraancrème:

70 ml crème
70 ml melk
1 eetlepel rijstmeel
1 capsule Kara-saffraan
Zout
Peper

Kook ruim water met zout, giet het mengsel van bulgur en quinoa erbij en laat 10-12 minuten koken. Giet het vervolgens af en laat het drogen.
Kook de erwten in gezouten water gedurende ongeveer tien minuten, giet ze af en laat ze ook drogen. Meng ze vervolgens in een mixer.
Combineer het warme mengsel van bulgur en quinoa in een grote kom met de gemengde erwten, paneermeel, 2 eetlepels olie, zout, peper en een ei en meng goed met je handen. Vorm van het mengsel ronde balletjes van ongeveer 30 g elk en plaats ze geleidelijk in een licht geoliede pan.
Bak de balletjes vervolgens ongeveer tien minuten op 180 ° C.
Bereid de crème voor. Zeef het rijstmeel in een pan, zet op laag vuur en giet geleidelijk de sojamelk erbij, roer met een garde tot het mengsel dikker wordt; het duurt ongeveer 5 minuten. Voeg de sojaroom toe en blijf nog 3-4 minuten roeren.
Los de saffraan op in 3 eetlepels kokend heet water gedurende minimaal 15 minuten en meng dit voorzichtig met de nog hete room. Voeg zout en peper toe.
Je kunt de gehaktballetjes serveren door ze op een laagje gele room te leggen of met de room apart naar smaak toe te voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *