Kara-Safran is geregistreerd in Nederland; KVK 77818857, BTW; NL003244105B31.
Kara is een Perzisch woord en betekent efficiënt en betrouwbaar. Kara-Saffraan importeert de beste kwaliteit Saffraan rechtstreeks uit Iran en levert het beste product aan Nederland en Europese landen. Wij leveren de beste kwaliteit Safran van de beste producenten van Iran.
Saffraan is het duurste kruid ter wereld. En de reden is de moeilijke productiemethode. Voor het hebben van slechts één gram saffraan moeten er ongeveer honderdvijftig “Crocus sativus”-bloemen worden gebruikt en het kleine deel van de bloem moet worden geëxtraheerd.
Iran is de grootste producent van de saffraan ter wereld en produceert meer dan 90 procent van de totale saffraan in de wereld. Omdat de markt in Iran zo groot is, gaat de belangrijkste vraag over de kwaliteit van saffraan; hoe is de saffraan geplant, opgepakt en verpakt en opgeslagen om de kwaliteit hoog te houden? Bij Kara zijn we ons bewust van kwaliteit in alle stappen en hebben we de beste producten geselecteerd na een levenslange evaluatie en observatie.
De eigenaren van Kara-Safraan komen uit Iran en wij zijn opgegroeid met de Perzische cultuur en Perzische producten. We hebben de Safran-producten een leven lang geëvalueerd en we hebben de beste kwaliteit en beste prijs op de Europese markt geïntroduceerd.

Onze producten zijn gelicentieerd volgens de internationale normen en zijn honderd procent gegarandeerd voor de beste kwaliteit;

HCCP: (Hazard Analysis and Critical Control Point) Certificatie is een systeem dat erkent dat een levensmiddelenbedrijf systemen en procedures heeft ontwikkeld, gedocumenteerd en geïmplementeerd in overeenstemming met HACCP. HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control point en is in feite een hulpmiddel om voedselveiligheidsrisico’s die kunnen optreden binnen de voedingsmiddelenindustrie te identificeren en te beheersen.

ISO 22000: Deze norm specificeert de eisen voor een voedselveiligheidsmanagementsysteem

ISO 9001: Certificaat voor kwaliteitscontrole

FDA: Amerikaanse Food and Drug Administration

CERES: Certification of Environmental Standards GmbH

Super Taste Reward:

Sinds 2005 heeft het Taste Institute er meer dan 15.000 eet-

en drinkproducten geëvalueerd van over de hele wereld. En ze

komen in aanmerking de beste smaak van elk product. Onze

producten ontvingen de superieure testbeloning.