Nagerechten met Saffraan, Recepten

Saffron Cheesecake

Er is niets beter dan een goede cheesecake, toch?

Waarom probeer je je cheesecake niet op smaak te brengen met de volledig rode saffraan van Kara-Safranen oordeel zelf?

Ingrediënten

Voor een taart voor 6 personen:

200 gr. van droge koekjes zoals Oro Saiwa
100 gr. van boter
250 gr. van mascarpone
250 gr. van ricotta
100 gr. van suiker
3 eieren
1 lepel bloem
1 zakje vanilline
2 snufjes Kara-saffraandraadjes
Voor de saffraantoppingcrème:

1 glas Melk
2 eetlepels zetmeel
4 draadjes fijn saffraan
2 eetlepels rozenwater
2 eetlepels suiker

Maak de koekjesbodem klaar door de koekjes fijn te laten verkruimelen in een mixer. Smelt ondertussen de boter in een pan. Voeg de koekjes toe en rooster alles een paar minuten op het vuur. Voeg het koekjesmengsel toe aan de pan en druk het goed aan met een lepel, dit wordt de basis van de cheesecake. Laat het ongeveer 30 minuten afkoelen in de koelkast.
Giet ondertussen de eierdooiers met de suiker in een kom en klop goed met een garde tot het deeg opgezwollen en helder wordt. Voeg de bloem, de mascarpone, de ricotta, vanille en de saffraandraadjes toe en roer goed tot het mengsel glad en homogeen is.
Klop de eiwitten stijf en voeg ze toe aan het mengsel, terwijl u zachtjes roert met bewegingen van onder naar boven.
Giet het mengsel in de pan met de koekjesbodem en plaats het in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ongeveer 40 minuten.
Verwarm de melk op middelhoog vuur en voeg het saffraanpoeder uit de capsule toe om de gele kleur te creëren. Voeg vervolgens zetmeel, suiker en rozenwater toe en roer voortdurend tot het dik is.
Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Wanneer de cake afkoelt, zakt hij in het midden naar beneden en vormt een lus. Giet de saffraancrème in het midden van de cake.
Laat het minimaal een paar uur in de koelkast rusten voordat je het serveert en versier het met pistachekruimels en gedroogde eetbare rozenblaadjes. Als je kunt wachten tot de volgende dag, smaakt het nog beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *