Nagerechten met Saffraan, Recepten

Sweet Saffron Pudding

Op zoek naar een gemakkelijke, heerlijke en heerlijk gele saffraanwoestijn? Deze tweelaagse klassieker is een van onze favorieten (zorg ervoor dat je beide lagen bekijkt voordat je de ingrediënten klaarmaakt).

Eerst bereiden we de onderste laag voor.

Ingrediënten

3 kopjes melk
1 glas water
3 eetlepels rozenwater
100 g zetmeel
1 kopje suiker
50 g boter
10 stukjes kardemom

Meng water en zetmeel goed in een kom.
Giet twee kopjes melk en alle suiker in een pan. Zet het op een heel zacht vuur en roer het mengsel tot de suiker volledig is opgelost.
Voeg geleidelijk het mengsel van water en zetmeel toe en blijf roeren. Omdat de melk warm is en het zetmeel zeer snel wordt opgenomen, roer je het mengsel snel en gelijkmatig. Let op: de pan mag niet te heet worden.
Voeg nu de boter en de in de mortel gemalen kardemom toe. Meng de ingrediënten goed met een handmixer, zodat ze niet klonterig worden. Je kunt ook kardemompoeder gebruiken, maar verse kardemomkorrels maken het veel lekkerder.
Roer tot het mengsel glad is. In dit stadium voegen we de resterende maat melk en rozenwater toe en laten we het weer dik worden.
Nu kunt u het in een grote kom gieten, of in meerdere kleine kommen, afhankelijk van hoe u het gerecht het liefst serveert, waarbij u voldoende ruimte overhoudt voor de tweede laag. Laat het een paar uur afkoelen totdat het elastisch stevig is.

 

Nu komt de bovenste laag.

Ingrediënten

2 glazen melk
1 glas water
2,5 eetlepels suiker
3,5 eetlepels rijstmeel
2 eetlepels rozenwater
10 stukjes kardemom
1-2 capsules poeder saffraan
5-10 draadjes saffraan

Los eerst de capsule(s) van de Zafferia-saffraan op in het licht kokende water in een kleine pot.
Voeg in een tweede middelgrote pan de suiker en het rijstmeel toe aan de melk en meng het goed. Als het een homogeen mengsel is geworden, zet je het op een middelhoog vuur en voeg je de kardemom, het rozenwater en het saffraanwater toe. Laat het 15-20 minuten koken terwijl je het gelijkmatig en voortdurend roert.
Wanneer het mengsel dikker begint te worden, zet u het vuur uit, laat u het afkoelen en voegt u het als tweede niveau toe aan de kom(men) die u eerder hebt gebruikt.
Laat het geheel nog een paar uur afkoelen in de koelkast en garneer met pistachekruimels en saffraandraadjes. Genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *