Gerechten met Saffraan, Recepten

Safran Risotto

Ingrediënten voor 2 personen

200 g “Carnaroli”-rijst
50 g boter
Een flinke snuf saffraandraadjes
1 witte ui
50 g geraspte kaas “Grana Padano”.
Droge witte wijn
500 ml runderbouillon
Zout
witte peper

Fruit de ui een paar minuten op middelhoog vuur in ongeveer de helft van de boter tot ze transparant beginnen te worden. Voeg vervolgens de rijst toe en rooster deze nog 2-3 minuten tot de boter is opgenomen. Blus af met de witte wijn en voeg de saffraan toe.
Zodra de wijn verdampt is, voeg je geleidelijk de bouillon toe, zodat de rijst altijd net onder het vocht zit. Roer geleidelijk met een houten lepel.
Na 15 – 20 minuten wordt de rijst geel-romig terwijl de binnenkant nog enigszins “al dente” is.
Voeg nu zout, peper en Grana Padano-kaas toe samen met de rest van de boter. Roer en zodra de kaas volledig gesmolten is, doe je hem met de houten lepel op een ondiep bord. Laat het een paar minuten rusten en geniet ervan – op zichzelf of in combinatie met een ossobuco of een champignonstoofpot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *