Gerechten met Saffraan, Recepten

Gerookte Tofu Met Aardappel-Saffraancrème

Deze is volledig vegetarisch. Door de boter te vervangen en de kaas weg te laten, maak je er gemakkelijk een volledig veganistisch gerecht van. Maar maak je geen zorgen, het zal nog steeds absoluut heerlijk zijn.

 

Ingrediënten voor twee personen:

4 middelgrote aardappelen
1 kleine ui
1 glas melk
20 g boter
30 g geraspte Parmezaanse kaas
150 g gerookte tofu
Zout
Zwarte peper
Nootmuskaat
20 g geroosterde zonnebloempitten
1 capsule Kara-saffraan
Een klein snufje saffraanstampers om op smaak te brengen

Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Doe ze in een grote pot en bedek ze met ruim koud water. Voeg vervolgens zout toe, zet de pan op het vuur en kook tot de aardappelen zacht zijn. Pureer de aardappelen met een vork, voeg zout en peper toe en breng op smaak met een beetje geraspte nootmuskaat.
Fruit de gesnipperde ui in een andere pan met een klontje boter en als deze transparant is, voeg je deze toe aan de aardappelen en meng je goed tot je een dikke crème krijgt.
Voeg geleidelijk de melk toe en meng goed om een homogene romige consistentie te verkrijgen. U kunt de dichtheid van uw room regelen door de hoeveelheid melk die u toevoegt te variëren.
Voeg de saffraan toe om de goudkleurige geurcrème te verkrijgen en laat deze 10 minuten op middelhoog vuur indikken terwijl je af en toe roert.
Voeg op het laatst de Parmezaanse kaas toe en blijf nog een paar seconden roeren tot deze is opgenomen in de room. Doe de room in twee diepe borden.
Snij de tofu in kleine blokjes. Giet vervolgens een scheutje olie in dezelfde pan waarin de ui is gebakken en bak de gerookte tofu een paar minuten tot hij bruin is.
Voeg de tofu toe aan het bord en breng je gerechten op smaak met geroosterde zonnebloempitten en saffraandraadjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *