Gerechten met Saffraan, Recepten, Uncategorized

Tortelli met Ricotta, Speck en Saffraan

Dit is een recept dat echt smelt in je mond, gemaakt door  Francesco Fornelli;

Ingrediënten

Voor de verse pasta:

100 g bloem
1 ei

Voor de vulling:

200 g Ricotta
2 eetlepels Parmezaanse kaas
nootmuskaat
1 g Kara-Saffraan
4 plakjes spek

Begin eerst met het bereiden van de verse pasta: klop het ei in de bloem tot het een soepel deeg vormt en laat het een half uur in de koelkast rusten.
Bak ondertussen het spekje. Als het knapperig is, fijnhakken.
Laat de saffraandraadjes twintig minuten in 2 eetlepels kokend water liggen.
Bereid de vulling voor door ricotta, Parmezaanse kaas, de helft van het knapperige spek, saffraanwater en nootmuskaat te mengen.
Maak nu de ravioli klaar door een dun vel pastadeeg te maken en de gewenste vormen uit te snijden. Neem voor elke raviolo 2 uitgesneden vormpjes, plaats een deel van de vulling op de eerste en plaats de tweede erbovenop. Sluit de randen af door ze met een vork aan te drukken. Eenmaal klaar, kook ze een paar minuten in gezouten water.
Smelt de boter in een pan, voeg de salie en het resterende spek toe. Als de ravioli gaar zijn, doe je ze twee minuten in de hete pan.
Werk af door te garneren met gebakken salieblaadjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *