Nagerechten met Saffraan

Saffraanpeerdessert

Hoe maak je een saffraanpeerdessert

Recept voor dessert met peer en saffraan met kardemom

 

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 120 minuten

Hoeveelheid: 4-6 stuks

Combinatie van saffraan en peer

 

 Ingrediënten:

 

Peren: 6 tot 8, afhankelijk van de gewenste maat

Kardemom: 15 stuks (zaden) groene pen

Saffraan: 100 mg

Suiker: 300 gram

Vanille: 1/5 theelepel

 

Recept voor het dessert met saffraanperen

Combineer eerst alle ingrediënten met een liter water in een pan die je later in de koelkast kunt zetten en aan de kook kunt brengen. Als de ingrediënten koken, kook je de peren twee uur in de bereide oplossing om ze zacht te maken.

 

Saffraanpeerdessert voorbereiden

Haal vervolgens de pan van het vuur en zet opzij om volledig af te koelen.  Nadat het volledig is afgekoeld, zet je de pot een nacht in de koelkast om de siroop en peren goed te mengen.

Bereid een oplossing voor voor het dessert met saffraanperen

Haal ze voor gebruik uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te brengen.  In de tussentijd kun je saffraansiroop koken om het te verdikken en het volume te verminderen Schenk ter decoratie twee eetlepels saffraansiroop over de peren en proef ze met room of traditioneel ijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *