Hoe maak je een saffraanpeerdessert
Recept voor dessert met peer en saffraan met kardemom
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 120 minuten
Hoeveelheid: 4-6 stuks
Combinatie van saffraan en peer
Ingrediënten:
Peren: 6 tot 8, afhankelijk van de gewenste maat
Kardemom: 15 stuks (zaden) groene pen
Saffraan: 100 mg
Suiker: 300 gram
Vanille: 1/5 theelepel
Recept voor het dessert met saffraanperen
Combineer eerst alle ingrediënten met een liter water in een pan die je later in de koelkast kunt zetten en aan de kook kunt brengen. Als de ingrediënten koken, kook je de peren twee uur in de bereide oplossing om ze zacht te maken.
Saffraanpeerdessert voorbereiden
Haal vervolgens de pan van het vuur en zet opzij om volledig af te koelen. Nadat het volledig is afgekoeld, zet je de pot een nacht in de koelkast om de siroop en peren goed te mengen.
Bereid een oplossing voor voor het dessert met saffraanperen
Haal ze voor gebruik uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te brengen. In de tussentijd kun je saffraansiroop koken om het te verdikken en het volume te verminderen Schenk ter decoratie twee eetlepels saffraansiroop over de peren en proef ze met room of traditioneel ijs.