Ingrediënten voor het bereiden van saffraandessert:
1- 3 kopjes melk
2- 1 kopje suiker
3- Gelatinepoeder 3 eetlepels
4- Vanille 1/4 theelepel
5- Slagroom (creme) zoals gewenst
6- Saffraan in de benodigde hoeveelheid
Hoe maak je een saffraandessert (saffraan panna cotta)
Los het gelatinepoeder op met koud water en los het op indirecte warmte op volgens de Ben Marie-methode om een heldere vloeistof te creëren.
Giet melk, saffraan, suiker in een pan tot het kookt. Als de kleur van de ingrediënten niet kleurrijk is, moeten we saffraan toevoegen aan de gewenste kleur.
Voeg de vanille toe als het kookt. Voeg nu de gelatine, die op dezelfde temperatuur is, met melk toe aan de ingrediënten en laat afkoelen.
Nu is het tijd om de crème te openen. Voeg een beetje room toe om te openen.
Als de temperatuur van de room en het dessert hetzelfde is, voegen we de room toe aan onze ingrediënten.
Giet in de gewenste vorm en zet in de koelkast.
Na een paar uur is dit kleurrijke en heerlijke toetje klaar is.
Haal de bereide panna cotta uit de koelkast, leg er een bord op en leg het terug en garneer het met pistachenoten of diverse soorten fruit.