Nagerechten met Saffraan

Shole zard (Iraanse rijstdesert)

Ingrediënten:

Ingrediënten voor het bereiden van SholeZard (Iraanse rijstdesert)

 

Halve 2 kopjes rijst

4 kopjes suiker

12 glazen water

Plantaardige boter 50 g

1 saffraan saffraan

Vloeibare olie

Kaneelpoeder voor decoratie

1 kopje gesneden amandelen

Pistacheplakken om te versieren

 

Hoe rijstdesert te koken

Eerst moeten we de rijst eerst wassen en hem een ​​nacht in het water laten staan.

Giet het dan in een geschikte pan en doe de deksel doormidden en kook het op hoog vuur In dit stadium moeten we de rijst helemaal niet roeren.

Als de rijst tot bloei is gekomen en het water heeft opgenomen, zet je het vuur lager en laat je het kort koken.  Voeg vanaf dit punt helemaal geen water toe aan uw ingrediënten.

Als de rijst volledig gaar en zogenaamd gesmolten is, voeg dan de suiker toe en kook gedurende 15 minuten zodat deze niet bezinkt.

Voeg vervolgens de gesneden amandel + roos toe en laat het 10 tot 15 minuten koken en roer langzaam met de rest van de ingrediënten. Voeg in dit stadium de gebrouwen saffraan toe aan de ingrediënten en roer nog 10 minuten. Voeg de ghee toe om te maken de gele vlam materiaal helder, voeg dan de olie toe, en na het koken van de boter + olie met de ingrediënten gedurende 10 minuten, doe het deksel op de pan om volledig te brouwen en serveer dan in een geschikte kom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *