Gerechten met Saffraan

Saffraan frieten

Gebraden aardappelen zijn bijzonder. De saffraan en kurkuma passen bij het thema en geven de aardappelen een prachtige kleur.

Ingrediënten

5 kg desiree aardappelen, geschild

2 snufjes saffraandraadjes

1 el kurkumapoeder

Olijfolie

Zeezout

Versgemalen witte peper

 

Hoe te maken?

Snijd aardappelen tot ongeveer 5 cm in diameter. Zet in pan; bedek met koud water. Voeg 1 el zout en saffraan toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Giet af en plaats in een grote bakplaat. Besprenkel met olijfolie. Bestrooi met kurkuma, zout en peper en bedek de aardappelen met kruiden. Bak tot ze goudbruin, knapperig en zacht zijn – ongeveer 40 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *