Gerechten met Saffraan, Recepten

Saffraanrijst met kip (KipTahjin)

Ingrediënten voor het bereiden van saffraanrijst

1- Rijst (uitgelekt) 3 kopjes

2- Eidooier: 2 stuks

3- Yoghurt: een half glas

4- Zout en kaneel: naar behoefte

5- Gekookte kip, bij voorkeur gebakken en geschoren 300 g

 

 Simpele saffraanrijst met kip

Giet de rijst eerst 4 uur met wat zout in het water.

Verwijder na 4 uur het rijstwater en spoel het om het overtollige zout uit de rijst weg te spoelen.

Neem een ​​pan en giet er ongeveer 5 glazen water in en als het kookt, giet je de rijst met een beetje zout in een pan met kokend water om een ​​beetje te koken.

 Hoe saffranrijst te koken

Om ervoor te zorgen dat onze kip een goede smaak heeft, doe je de kip voor in een kleine hoeveelheid kaneel + kurkuma + ui + zout en saffraan en zet je het vuur lager tot het goed gaar is en een goede smaak krijgt, en de kip voor Het scheren is klaar.

Hoe maak je een eenvoudige saffraanrijst  voor 4 personen

We brouwen ook saffraan voor gebruik op de bodem van de plooi.

 

Hoe de safferanrijst te bereiden

Meng eerst het eigeel en de saffraan + yoghurt + rijst die we hebben en doe de ingrediënten in een voorgevette pan.

Bedek de ingrediënten vervolgens met geschoren kip en giet een laag saffraanrijst en herhaal de geschoren kip tot de ingrediënten gaar zijn, knijp dan de ingrediënten uit met de achterkant van een lepel of spatel en doe de deksel op de pan. zet het vuur laag tot het brouwt en klaar is om te serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *